Welkom op Rugpijntips.nl

Welkom op Rugpijntips.nl

Rugpijn is zeer vervelend, helaas krijgen veel mensen er vroeg of laat mee te maken. Rugpijn kan verschillende oorzaken hebben. Een van de meestvoorkomende oorzaken is een verkeerde houding tijdens het tillen van zware objecten. Hevige rugpijn belemmerd veel mensen in hun dagelijks leven en kan je dag een stuk minder aangenaam maken. Rugpijntips.nl is in het leven geroepen om informatie te geven over verschillende soorten rugpijn: hoge rugpijn, lage rugpijn, oefeningen om rugpijn te voorkomen of verminderen enzovoort.

Hoge rugpijn

Hoge rugpijn komt een stuk minder vaak voor dan lage rugpijn. Vooral mensen die vaak boven hun hoofd werken (bijvoorbeeld bij het verfen van een plafond) krijgen te maken met hoge rugpijn. Pijn in de bovenrug ontstaat in de meeste gevallen door een verkeerde houding. Doordat de pijn ook kan uitstralen naar de borst, denkt men wel eens dat ze te maken hebben met hartklachten. Lees meer over hoge rugpijn

Lage rugpijn

Lage rugpijn komt het meest voor. Over het algemeen gaat pijn in de onderrug vanzelf over. Het is lastig om een oorzaak aan lage rugpijn te verbinden. Een verkeerde houding en spanning kunnen beide van invloed zijn bij lage rugpijn. Op deze pagina is meer te lezen over lage rugpijn.

Oefeningen

Als u wel eens last heeft gehad van rugpijn dan weet u hoe vervelend dit kan zijn. Rugpijn kan een dag flink vergallen. Er zijn echter genoeg oefeningen waarmee u uw rug gemakkelijk kunt versterken. Verhelp je rugpijn, bekijk onze rugpijnoefeningen

Medicatie

Heeft u al een aantal dagen last van rugpijn? Medicatie kan de pijn verlichten. Er is veel medicatie tegen rugpijn te verkrijgen. De meeste medicatie is zonder recept te verkrijgen. Om alles te lezen over medicatie bij rugpijn, kijkt u op deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *